Pesto z medvědího česneku

pesto-medvedi-cesnek

Pesto z medvědího česneku používám v pokrmech tam, kde jim chci přidat česnekovou chuť. Pesto mě překvapilo svou výraznou chutí po česneku. Přeci jen polévka z medvědího česneku byla hodně jemná. Pesto má opravdu říz. A kam ho použít? Do těstovin, zapéct s palačinkami, namazat na opečené tousty, přidat do pomazánek … je to už jen na vaší fantazii. Pesto z medvědího česneku se osvědčilo i jako dárek.

pesto-medvedi-cesnek

Pesto z medvědího česneku
 
Autor:
Ingredience
  • 2 hrsti medvědího česneku
  • 100 g namočených kešu ořechů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • šťáva z jednoho citrónu
Postup
  1. Listy medvědího česneku omyjeme důkladně ve vodě.
  2. Kešu ořechy namočíme do vody alespoň na 4 hodiny. Vodu slijeme.
  3. Všechny přísady kromě olivového oleje dáme do mixéru a společně rozmixujeme. Postupně přidáváme olej k docílení požadované konzistence pesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: